• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Dit ga je leren:

Je leert minder snel uit je slof te schieten, beter bij jezelf te blijven, makkelijker relativeren. Kortom: Meer rust in je hoofd en hart.
Je leert wat je zelf kunt doen als je merkt dat je 'overdreven' gestrest of geëmotioneerd reageert op een situatie. Hierdoor loopt je stress-emmer niet zo snel over en sta je evenwichtiger in het leven.
Vier praktische manieren waarop je EFT in je dagelijks leven kunt toepassen. Van 'EHBO' tot persoonlijke ontwikkeling en dagelijkse ontspanning.
Je leert meer dan het standaard EFT-protocol, je leert hoe je precies de juiste woorden vindt voor jouw sessie. Door het specifiek en persoonlijk te maken bereik je optimaal resultaat.

Krijg grip op stress en emoties
en wees jezelf zoals jíj wilt

 

 

Emotional Freedom Techniques (EFT)

Wanneer je EFT toepast klop/tik/tap je met twee vingers op meridiaanpunten op je hoofd en romp terwijl je er korte zinnen bij uitspreekt. Een beetje vreemd wellicht, maar het werkt beter dan praten en pillen alleen. Het verandert de verbindingen in je brein, verlaagt aantoonbaar stresshormonen en versterkt bovendien je immuunsysteem.
EFT kun je prima combineren met andere soorten hulpverlening en het is eenvoudig te leren.

Over de cursus

 • Je krijgt een eigen account in een praktische online leeromgeving met onbeperkt toegang.
 • Er is 2,5 uur aan cursusmateriaal Tekst, video, werkblad en oefeningen wisselen elkaar af. De lessen zijn opgedeeld in overzichtelijke stappen, zodat je met gemak door de cursus gaat.
 • Je kunt zo nodig vragen stellen in de cursus en krijgt vlot antwoord zodat je weer verder kunt.
 • Er zijn bonus video’s met extra tips & trics, bijvoorbeeld over ‘loslaten wat niet van jou is’ of over ‘oordelen loslaten’.
 • Besloten Facebookgroep beschikbaar (geheel vrijwillig uiteraard).

Over de instructeur

Profielfoto

Anita Eeltink

"Ik geloof dat een betere wereld begint in het klein, heel dicht bij jezelf. Verantwoordelijkheid nemend voor jezelf - ondanks alles wat je hebt meegemaakt of wat je is overkomen. Als je je eigen ballast opruimt zul je steeds meer écht jezelf zijn: liefdevol, mild en met meer vertrouwen en veerkracht. Dat is vooral bevrijdend voor jezelf, maar heeft ook een mooi bij-effect op de mensen om je heen en zelfs op de generaties na jou". Van oorsprong ben ik opgeleid tot verpleegkundige en ik heb werkervaring in de psychiatrie. In 2012 ben ik na het volgen van de nodige opleidingen gestart met Praktijk EFT-Aalten en heb ik inmiddels honderden mensen mogen helpen met uiteenlopende stress gerelateerde hulpvragen. Daarnaast ben ik mede-oprichter van Stichting EFT. Tot juli 2021 was ik voorzitter van deze stichting.

Bekijk meer cursussen van Anita Eeltink →

Cursusoverzicht

Introductie
Als ik blijf kijken… Gratis 00:02:00
Over Anita Eeltink Gratis 00:03:30
Extra contactmogelijkheden 00:00:00
Wat heb je nodig? Gratis 00:00:40
Voor jouw veiligheid Gratis 00:00:20
Emotional Freedom Techniques
Waarom EFT? Gratis 00:10:00
Introductie – Hoe ga ik EFT leren? Gratis 00:03:00
Positief verleden tijd 00:04:00
Voorbeeld sessie – zonder uitleg 00:08:00
Werkblad 00:02:00
Vooraf: Happy Memory 00:03:30
Stap 1: Nulmeting 00:15:00
Stap 2: Waar moet ik tikken? 00:05:00
Stap 3: Welke zinnen zeg ik erbij? 00:15:00
Stap 4: Even ontspannen en ‘eruit’ 00:03:00
Stap 5: Wat is er veranderd? 00:07:00
Stap 6: Afronden 00:07:00
Oefenen! (met de meedoevideo en de zelfhulpassistent) 00:30:00
Wat doe je zelf en wat vooral niet? 00:02:00
Waar begin je? 00:03:00
Praktische aanwijzingen voor je eigen sessie Gratis 00:00:00
Optioneel: krijg feedback op je sessie en stuur me je video 00:00:00
Manieren om EFT in te zetten 00:03:00
Hoe bevalt het je? 00:00:00
Tips & trics
3 Valkuilen (en tips om ze te vermijden) 00:04:00
Nog iets over die woorden die je erbij uitspreekt 00:00:00
De meerwaarde van samen Gratis 00:05:00
Bonus 1: Oordelen loslaten 00:05:00
Bonus 2: Associëren met emoties 00:03:00
Bonus 3: Loslaten wat niet van jou is 00:03:00
Bonus 4: Doen versus zijn 00:03:00

Reviews

4.6

4.6
58 beoordelingen
 • 5 Sterren37
 • 4 Sterren18
 • 3 Sterren3
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. EFT werkt super!

  5

  Ik kende Anita al van een aantal consulten en dat heeft toen goed geholpen. Die paniekaanvallen heb ik niet meer. Toen ik hoorde dat ik deze cursus nu met korting kon doen, heb ik dat meteen gedaan. Ik gebruik het nu ook thuis weer vaker als ik ergens mee zit. Rustige en duidellijke uitleg!

 2. 5

  Anita is een goede collega EFT-behandelaar van mij. Ik ben echt blij met het werk dat zij heeft verzet met het ontwikkelen van deze uitstekende EFT-zelfhulpcursus. Want nu kan ik met een gerust hart mijn cliënten hier naartoe verwijzen. Dat scheelt mij kostbare tijd tijdens de consulten en bovendien hebben cursisten 24/7 toegang tot deze uitleg van Anita.

 3. 5

  Op zoek naar hulp om grip te krijgen op mijn emoties en gedrag, kwam de cursus van Anita op mijn pad.
  Ik vind dat er mooie handvatten in staan, en ben er mee aan de slag.
  Zo ontdek ik weer, wat realiteit is, wat ik denk, wat ik voel maar voorál wie ik ben.
  Dankjewel Anita

 4. 5

  Duidelijke uitleg en direct toe te passen!

 5. 5

  Erg duidelijke uitleg en makkelijk te volgen. Handig dat je gewoon
  thuis er aan de slag mee kan!

 6. Fijn dat ik met EFT zélf een bezorgdheid of stressmoment snel kan verminderen of wegnemen

  5

  Deze EFT-cursus prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Ik was direct gefascineerd door de uitleg van Anita. Hoe de werking van de hersenen en vooral het onderbewuste deel invloed op je kunnen hebben. Met EFT kun je voor een issue snel een soort “reset” bereiken. De uitleg klonk eigenlijk heel logisch. Tamelijk nuchter als ik ben, maar met in het achterhoofd de logica dat het brein nog wel eens “ongefundeerd” een loopje met je kan nemen, ben ik met EFT aan de slag gegaan. Ik paste het toe op een klein issue waar ik wat onrustig van werd. En verdomd, ik merkte na een sessie echt verschil. Waar maakte ik mij daarvoor nou zo druk om? Het heeft mij erg geholpen om beter rondom dit issue te relativeren en de zaken weer wat in perspectief te plaatsen. Ik ben blij met deze ervaring en weet zeker dat ik in de toekomt weer met EFT aan de slag ga. Handig dat ik deze cursus er dan weer bij kan pakken. Ik vind het echt een aanrader!

 7. Helder en duidelijke uitleg

  5

  Ik vond het aangenaam om naar Anita te luisteren, de lessen waren helder en duidelijk.

 8. Grip opnstress met eft

  4

  Leuk, leeraam. Leuke manier van lesgeven door de video’s met duidelijke uitleg en voorbeelden
  Ik ga er zeker veel meer mee doen

 9. Ontspanningsmoment aan het einde van een dag tijdens de lockdown van ons landje (Coronacrisis...)

  4

  Ik gebruikte de cursus om een paar ‘lesjes’ door te nemen aan het einde van een dag. De rest van de tijd hou ik me vrij veel bezig met het volgen van een intensievere cursus monteren met Adobe Premiere. Iets helemaal anders dus!
  Het leek in eerste instantie een beetje raar met al dat getik maar uiteindelijk zit ook in deze cursus een vorm van waarheid. Zoals de instructrice ook ergens vermeldt, als ik het me goed herinner, zijn er inderdaad wel meerdere wegen die naar Rome lopen en bijgevolg zijn er verschillende waarheden en verschillende methoden om een effect te kunnen bekomen. Ik ga deze cursus zeker nog toepassen in de toekomst omdat het veruit de eenvoudigste manier is die ik al ben tegengekomen. De kern is wel overal gelijk; er zit iets opgeslagen in een celherinnering en vandaar uit ga je dan werken. Waar The Journey (De Helende Reis) van Brandon Bays of Dianetics (onderdeel van Scientology) het moeten hebben van ellenlange gesprekken / reizen doorheen je lichaam met bij voorkeur een andere persoon die het gesprek / de innerlijke helende reis begeleidt, heb je hier met EFT een techniek in handen die zeer goed hanteerbaar is op jezelf en die vooral heel snel werkt en waarbij je dus individueel kan werken. (Behalve, zoals de instructrice aangeeft, ga je met ingewikkeldere issues best langs voor een consult.) Ik heb jarenlang een opleiding aurareading en aurahealing gevolgd en kom ook in deze cursus weer deeltjes tegen vanuit mijn praktijkervaringen. Zoals ik al zei hierboven, de waarheid ligt voor het grijpen in deeltjes en bovendien komt toch steeds die informatie bij je terecht waarvoor je zelf klaar bent om daarmee om te gaan. Niets gebeurt als bij toeval en dus ook niet de komst van deze cursus op mijn pad. Ik ben benieuwd wel wat EFT voor mij kan betekenen met ingewikkeldere issues in mijn leven, waar ik nog moet op verder oefenen. Ik ben benieuwd of ik gebruik zal maken van een persoonlijk consult. Ik heb ook nog een vraag voor de lesgeefster met betrekking tot hoe hiermee omgaan voor mensen die een (bi)polaire stoornis hebben bv. Of mensen die manisch depressief zijn? Want iedereen is wel eens verdrietig of geraakt door iets wat hem/haar wat laat herinneren maar hoe zit het dan met moodswings die buiten het bewustzijn plaatsvinden maar die bv. hormonaal aangestuurd zijn? Ik denk nu aan PMS (Pre Menstrual Syndrom) of PMDD (Pre Menstrual Depression Disorder) om maar wat te noemen. Hoe ga je dan, buiten momenten dus dat je rationeel in je lijf zit, om hiermee via EFT?
  Dank je wel in elk geval voor de ontspanning die ik heb genoten met het volgen van deze cursus en bedankt om deze gratis te plaatsen omwille van het Coronavirus. Het is een heel mooie bijdrage van jou!

 10. Goede en heldere cursus

  5

  Veel geleerd in deze cursus kan ik goed toepassen in mijn coachingpraktijk.
  Zelf ben ik businesscoach en reiscoach.
  Groet Annet

 11. Heel duidelijke en praktische cursus

  5

  Ik vind de uitleg zeer duidelijk. Het mooie van deze cursus vind ik dat je het meteen thuis uit kunt proberen, en ik moet zeggen.. het werkt voor mij ook!
  Het heeft me ook nieuwsgierig gemaakt om nog meer informatie over EFT te weten te komen en dat ga ik ook zeker doen.

 12. eindelijk tips voor meer rust

  4

  Ik heb nu na deze cursus meer tips gekregen voor rust te creeren in mij leven en hoe met bepaalde dingen om te gaan zonder in de stress te schieten.Echt het heeft mij geholpen meer balans te vinden in mijn leven en te genieten van meer dingen zonder echt gelijk in paniek te geraken door te denken o maar dit moet nog en dat nog…nee het heeft mij geholpen meer tijd te bepalen en te brengen voor mezelf

 13. Goed

  3

  Goed om te doen had er nog nooit van gehoord maar ga wel vaker proberen

 14. makkelijk uitgelegd

  5

  het is erg makkelijk uitgelegd waardoor je goed alle stappen kan ondernemen

 15. Mooi begin

  3

  Leuke cursus om eens mee te beginnen met EFT.Duidelijke uitleg en op een goed tempo.
  Uiteraard moet je dit veel gaan oefenen, dat heb je niet gedaan na 2 dgn. Ga zo door.

 16. Duidelijke uitleg

  4

  Ik had nooit eerder van EFT gehoord. Na de cursus gevolgd te hebben, heb ik zeer interessante dingen ontdekt. Bijzonder hoe het tikken je positief kan beïnvloeden. De video’s en de bijbehorende uitleg waren helder, heel fijn!

 17. EFT

  5

  Fijne cursus, welke stap voor stap is opgebouwd. Gelijk op mezelf toegepast met positief resultaat. Ben zeker van plan om hiermee verder te gaan.

 18. Prettig gebracht

  5

  op een zeer fijne manier deze kennis opnieuw mogen doorlopen.
  Leuke nieuwe tips geleerd

 19. Duidelijk en helder

  5

  Goede duidelijke informatie, helder uitgelegd. Leerzame cursus.

 20. Bijzondere ervaring - aanrader!

  5

  Ik waardeer het enorm dat Anita de vaardigheden van EFT zo helder en stapsgewijs uitlegt. Ik ben van plan nog veel te blijven oefenen de verschillende opties die geintroduceerd zijn uit te proberen. Ik heb wel eens eerder naar EFT gezocht, maar een groot verschil dat deze training geeft is dat je echt opzoek gaat naar je eigen stijl in EFT. De woorden en zinnen die bij jou passen. Ik zou het ook enorm interessant vinden een live consult met Anita te doen.

 21. Loslaten

  5

  Door deze cursus heb ik geleerd om te accepteren, en om losaten!!!
  Wat een fijne gevoel.

 22. Helder en praktisch!

  5

  Een fijne en heldere uitleg in deze cursus met veel praktische voorbeelden. Fijn!

 23. Erg fijne en duidelijke uitleg over EFT

  5

  Beste Anita,

  Bedankt voor deze fijne cursus. Ik zal er in de toekomst een hoop profijt van gaan hebben. Ik blijf u ook volgen via Facebook!

  Met vriendelijke groet,
  Brenda

 24. Grip op stress en emoties EFT

  4

  Een interessante cursus die goed en duidelijk wordt uitgelegd middels filmpjes en geschreven tekst. Volledig op eigen wijze en tempo te volgen.

 25. grip op stress en emoties EFT

  3

  Een interessante cursus die goed en duidelijk wordt uitgelegd middels filmpjes . Duidelijke en fijne uitleg over EFT.

 26. Blij

  5

  Ik ben hier heel blij van geworden! Ik zocht naar iets wat ik meteen kon gebruiken als ik paniek zou krijgen. Stress zou krijgen. Of zucht zou krijgen. Ik denk, of weet wel zeker dat dit mij gaat helpen!
  Heel erg bedankt hiervoor’

 27. Grip op stress en emoties met EFT

  4

  Beste Anita,

  Dank voor je training. De training heeft denk ik veel meer waarde als je op dat moment en issue speelt. Dat was bij mij niet het geval. Ik denk dan ook dat ik de inhoud van de training pas goed kan beoordelen als ik een issue heb. Dan ga ik je technieken ook zeker toepassen en kijken wat het doet.

  De training is toegankelijk, helder qua uitleg en goed te volgen, daar wil ik je in ieder geval complimenten voor geven.

 28. 4

  Heel fijne online cursus. Voor mij was het een soort van introspectie
  de cursus hielp mij om me weer te ontdekken
  Veel nare ervaringen van vroeger kwamen naar boven: ik liet ze los…

 29. Goede cursus

  4

  Een goede, helpende cursus met duidelijke uitleg.
  Zeker een aanrader.

 30. Grip op stress en emoties

  5

  Na een aantal professionele persoonlijke consulten te hebben gehad, heb ik nu ook de online cursus gedaan.
  Voor mij heeft dat een zeer fijne toegevoegde waarde.
  Het was heel herkenbaar, maar ook voor de dagelijkse kleine dingen ben ik EFT gaan gebruiken.
  En wat een rust geeft dat met zich mee.
  Het toepassen van EFT ga ik in de toekomst blijven doen.
  En de APK ga ik niet vergeten!
  Dankjewel Anita, ik kom zeker terug!
  Groeten van Hester Busch

 31. Balans vinden

  5

  Een praktische manier om weer terug te komen in een prettige balans,ik ga er de komende tijd mee aan de slag e n verwacht er baat bij te hebben.De cursus werd op een prettige manier gepresenteerd .Een gezonde groet,
  Luch.

 32. EFT

  4

  Rustige uitleg van de methode, goed volgbaar en uitvoerbaar. Ik mij er verder in verdiepen en uitproberen.

 33. Emotie controle

  5

  Beste online cursus dat ik heb gevolgd waarbij ik heb leren omgaan met mijn emoties, angst, vrees, stress. Een echte aanrader!!

 34. Goede cursus alleen langzaam

  4

  Goede cursus alleen mag van mij soms sneller door de stof gaan, maar dit is persoonlijk.

 35. Super

  4

  Heel prettig,rustig en duidelijk uitgelegd

 36. Fijne curus

  5

  Hele fijne cursus met veel duidelijke filmpjes en uitleg. Ook worden de belangrijke punten regelmatig herhaald zodat je echt leert waar de tik punten zijn.

 37. Marjolijn Naafs - van Dijk3 mei 2020 op 17:56

  Goede cursus

  5

  Heldere cursus.
  Fijn de herhalingsstappen.
  Duidelijke uitleg, zorgvuldige manier van werken.

 38. Waardevol

  4

  Het moet bij je passen, maar ik denk dat je hiermee veel kan reguleren. Cursus is goed opgebouwd. Soms wist ik alleen niet of ik de video moest indrukken of tekst moest lezen. En ik zou het tof hebben gevonden als er iets meer over het (fysiologisch?) proces van de effectiviteit en reden voor deze specifieke tikpatroon wordt gedeeld (voor de liefhebber)

 39. EFT

  5

  Ik ben enorm gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan.
  Het was een rustige, duidelijke cursus, mooi gebracht.

 40. Helder en inspirerend

  5

  De lessen zijn prettig om te volgen. Ook als je al wat ervaringen hebt met EFT. Het lukte mij voorheen niet om structuur aan te brengen in het “tikken”, ik raakte steeds afgeleid. Anita hield me goed bij de les. Een aanrader!

 41. Goed

  4

  Duidelijke cursus. Punten die je inzicht geeft en tot keer punten kan brengen.

 42. EFT een krachtig hulpmiddel

  4

  Ik had ooit een mini-cursusje EFT voor kinderen gevolgd, en wilde hier graag meer over weten.
  Deze cursus was in 1e instantie meer gericht op het gebruik voor eigen problemen.
  De filmpjes waren duidelijk en maken dat ik het kloppen nu wel beter voor me zie.
  Wat ik jammer vind, is dat er zo weinig is dat ik na kan lezen; er waren alleen enkele downloadbare items als jpg bestand.
  Voor diegenen die zelf een probleem met EFT willen oplossen is het denk ik een prima cursus en is het wonderbaarlijk wat op zo’n simpele manier door jezelf kan worden opgelost!

 43. Hele fijne basiscursus, direct toepasbaar

  5

  Heel helder opgezet, heel helder uitgelegd, heel praktisch gemaakt; ik was eerst wat sceptisch, maar ik maakte me de techniek heel snel eigen én ik merkte absoluut effect! Bedankt Anita voor deze mooie, laagdrempelige, compacte basiscursus EFT !!

 44. overal toe te passen

  5

  Beste Anita,
  Bedankt voor de cursus en jouw online betrokkenheid. De cursus is helder van opbouw, aandacht voor alle facetten en ook met een goed tempo. EFT is overal en makkelijk toe te passen. Nu ga ik me motiveren om het ook echt te gaan doen zodat ik er handigheid in krijg.

 45. EFT

  4

  Leuke cursus, helder, goede basis voor EFT. Ik werk zelf als levenscoach en het lijkt me ook een prettige methode om bij cliënten te doen als ze hoog in hun spanning zitten, dus niet voor emotionele trauma’s. Helaas nog niet kunnen doen vanwege corona, wel op mijzelf geoefend en ben positief verras

 46. Goede cursus

  5

  Goede cursus, duidelijke uitleg. Niet helemaal mijn ding, desondanks veel geleerd over ontspanning die het kan brengen en van mening veranderd hierdoor.

 47. eft

  5

  Goede en duidelijke uitleg!

 48. EFT cursus

  5

  Mooie complete training van Anita, heel rustig uitgelegd. Uitvoering is nog even wennen maar zeker grensverleggende techniek voor mij!
  DANKJEWEL!

 49. Leerzame cursus!

  5

  Ik heb nooit van het EFT gehoord, dus daar was ik al nieuwsgierig naar. Toen ik eenmaal aan de cursus begon moest ik wel even denken hoe je het moest doen. Met het beeldmateriaal erbij maakte het makkelijk om toe te passen.
  Het maakte het nog beter door dingen hardop te zeggen, anders denken en anders omgaan met stress of bepaalde situaties.

  Bedankt voor deze leerzame cursus

 50. EFT interessante manier om met problemen om te gaan

  4

  De techniek wordt duidelijk uitgelegd. Ook de handelingen en denkpatronen zijn helder verwoord en in beeld gebracht.

 51. Praktisch en eenvoudig stap voor stap leren

  5

  Fijn dat het in kleine stukjes is opgeknipt met duidelijke uitleg. Geeft vertrouwen en maakt het makkelijk om zelf te reproduceren! Al bij mijn eerste keer oefenen – terwijl ik me wel bewust was dat ik het niet precies ‘wist’ wat ik aan het doen was – al een merkbaar verschil in emotie.

 52. Mooie cursus

  4

  De opzet is erg duidelijk en gebruiksvriendelijk. De inhoud is in hapklare brokken verdeeld. En je investering in geld, tijd en energie waard! Bedankt, Anita.

 53. Heel waardrvol

  5

  Duidelijk, stap voor stap en heel integer.

 54. eerste ervaringen EFT

  4

  Duidelijke uitleg door middel van de videos. Kort wordt er iets verteld over de achtergrond van werking. Er is ruimte om vragen te stellen en die worden snel beantwoord, wat erg prettig is en het ook wat persoonlijker maakt. Voor mij is dit een hele positieve kennismaking en komt er de nieuwsgierigheid voor meer 🙂

 55. Fascinerend

  5

  Zo eenvoudig, zo helder uitgelegd, geen poespas. En het werkt echt! Het lijkt me heel fijn om zelf te gebruiken als soort emotioneel onderhoud. Ik wil graag kinderen helpen om op eenvoudige manier bij spanning en stress wat zelfvertrouwen te krijgen.

 56. Perfect

  5

  Ik stond wat sceptisch tegen over EFT, de behandelingen en de effecten, maar ik besloot na mij wat verdiept te hebben en wat gelezen te hebben de cursus te gaan volgen die Anita online aanbied. Ik stond versteld en werd verrast, ik voelde na een paar keer goed geoefend te hebben echt resultaat, ik werd wat rustiger en er viel wat van mij af. Wat een mooie cursus en eenvoudige handelingen met zo’n groot resultaat. Dank je groetjes Fenny

© 2022 Praktijk EFT-Aalten - Powered by Maatos