• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Over Anita Eeltink

Als je iets meer wilt weten over mij, kijk dan deze video. Ik vertel je over mijn achtergrond, de dingen die ik leuk vind om te doen en ik vertel je ook over de rol van EFT in mijn leven, hoe het mij verder helpt om steeds meer mijzelf te worden.

 

Lees hieronder mijn uitgebreide biografie:

Ik heb in een ver verleden verpleegkunde gestudeerd en werkte met veel plezier in de psychiatrie. Tot het me daar te spannend werd. Ik bleek niet bestand tegen de agressie-incidenten. Had ik toen EFT gekend, dan was het misschien anders gelopen, maar ik koos voor een andere werkplek met meer veiligheid. In 2012 ben ik gestart met Praktijk EFT-Aalten en heb ik inmiddels honderden mensen mogen helpen. Er wordt mij vaak gevraagd hoe ik erbij ben gekomen. Ik vertel het je hieronder.

Vanaf mijn 30e heb ik diverse cursussen gevolgd, gericht op zelfontwikkeling, waaronder NLP en coaching. Ik las ook een artikel over EFT (Emotional Freedom Techniques) en dacht: dit kan niet; dit is té simpel. Ik ging met mijzelf aan de slag aan de hand van de toen nog Engelstalige handleiding en was al snel enthousiast. Als kind van gescheiden ouders had ik de nodige emotionele bagage. Het heeft mij geholpen de stap te zetten om het contact met mijn vader na meer dan 15 jaar weer te herstellen, waar ik heel dankbaar om ben.

De proef op de som

In die beginfase, toen ik nog sceptisch was over de werking van EFT (ik dacht dat ik mijzelf voor de gek hield) was ik met mijn moeder in de sauna. Hierbij was zij verkrampt van angst aan de badrand aan het ‘genieten’ van het warme water in het ondiepe zwembad. Ik stelde voor EFT toe te passen; ik was nieuwsgierig of het ook bij haar zou werken. En jawel: binnen een aantal minuten stond ze ontspannen midden in het zwembad en niet veel later ging ze (vrijwillig) kopje onder! Huh?! We keken elkaar verbaasd aan en moesten ook wel lachen. Dat was toch wel erg bizar…. hier moest en zou ik meer van weten!

Professionele start
Ik heb daarna de HBO-opleiding tot EFT-therapeut gevolgd en ben gestart met mijn eigen praktijk. Een paar jaar later in de zomer van 2015 heb ik samen met enthousiaste collega’s de Stichting EFT opgericht. Momenteel ben ik voorzitter van deze stichting.

Oplossing
Natuurlijk is niet elke klacht opgelost binnen een paar minuten zoals bij mijn moeder, maar nog steeds geniet ik van de momenten waarop cliënten mij verbaasd aankijken na de eerste rondjes kloppen. Huh?!…. “Ja, zo werkt EFT “, zeg ik dan, en dat is het begin van de oplossing.

Kernwaarden
Vrijheid is voor mij enorm belangrijk. Maar ook verantwoordelijkheid. Het een kan niet zonder het ander. Ik heb veel moeite met hokjes, labels en regels-om-de-regels, maar ben trouw aan mijn zelf opgelegde regels. Ik ben zorgvuldig, betrouwbaar, integer en oprecht. En ik ben praktisch ingesteld. De mouwen opstropen en d’r an! Natuurlijk heb ik ook mijn valkuilen, zoals mijn ongeduld. En ik kan er slecht tegen als iets niet gaat zoals ik had bedacht. Gewoon een mens dus.

Missie
Ik ben een soort emotionele milieuactivist – wel van het niet-opdringerige soort. Ik help volwassenen hun ’emotionele rommel’ op te ruimen, zodat ze gelukkiger met zichzelf / hun leven zijn. Én zodat ze de rotzooi niet doorgeven aan de volgende generatie. Zo wordt de wereld een stukje mooier!

Ik leer je technieken waar je zelf mee aan de slag kunt. Dat vind ik belangrijk: dat jij je EIGEN kracht (her)ontdekt én gebruikt. En waar nodig help ik je met de grote schoonmaak. Want je hoeft niet alles alleen te doen.

Volg me op sociale media:       of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (6x per jaar)

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Plaats een opmerking
 
© 2023 Praktijk EFT-Aalten - Powered by Maatos